Edmond Ganglion & poika


Edmond Ganglion & poika

26,00

Kirjailija: Egloff, Joel

Suomentanut: Leena Rantanen

Edmond Ganglion & fils

ISBN 978-952-260-258-9
Kl. 84.2
sidottu
108 sivua
svh. 26,00 €
ilm.10/2014


Hiipuneessa kylässä sinnittelee enää hautaustoimisto ja sitä vastapäätä baari, jossa kahvikoneen rikkouduttua ei tarjoilla enää mitään muuta kuin isännän tislaamaa viinaa. Ennen niin kukoistavalla hautaustoimistolla ei ole ollut töitä pitkään aikaan, vaikka kylässä elää ainoastaan vanhuksia, mutta ikävä kyllä, he eivät kuole.
    
Mutta sitten kun hautaustoimistolle olisi töitä, kaikki tuntuu menevän pieleen: kantajia ei ole tarpeeksi, ylenpalttiselle hautajaisaterialle ei tule muita kuin setä, täti, kirkkoherra ja suntio. Vainaja pitää haudata sukuhautaan jonkin toisen kunnan kirkkomaalle, mutta kukaan ei tiedä missä hautausmaa sijaitsee.

Edmond Ganglion ja poika on hirtehinen kertomus, jota lukiessa tulee tunne, ettei elämää sittenkään pitäisi ottaa liian vakavasti. Egloffille ominaisesti elämän sattumanvaraisuus, harhaileminen ja itsekkyys ovat vahvasti läsnä.

Ranskalainen Jöel Egloff (s.1970) on kirjoittanut viisi palkittua, mustalla huumorilla maustettua romaania ja yhden novellikokoelman. Hän on käynyt elokuvakoulun, ja hänen kirjansa rakentuvatkin kohtauksista elokuvan tapaan. Edmond Ganglion ja poika on Egloffin esikoisteos, jonka ansiosta hän saattoi jättää leipätyönsä. Basam Books on aiemmin julkaissut Egloffilta romaanin Taju kankaalla (2013).

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Kaikki kirjat, Kaunokirjallisuus